Gespreksgroep ‘Pionieren ontdekken’

Gespreksgroep ‘Pionieren ontdekken’
16 januari 2019 Reinke

De Protestantse Kerk in Nederland maakt ruimte voor pioniersplekken: experimentele vormen van kerkzijn voor mensen die niets (meer) met de kerk hebben.

Vraag jij je wel eens af of pionieren iets voor jou is? Dan is de gespreksgroep ‘pionieren ontdekken’ een mooie kans om dit te onderzoeken! Onder leiding van Dick v/d Boogaart (pionier seinpost Slinge) en Christiaan Cevaal (Landelijk startbegeleider van pioniersplekken) verken je met de andere deelnemers welke beelden en verwachtingen je hebt van pionieren en pionier-zijn. We bespreken deze en leggen je beelden en verwachtingen naast voorbeelden uit de praktijk. We beloven je dat je na deze gesprekken een beter beeld hebt van wat pionieren en pionier-zijn inhoudt en dat je voor jezelf een betere afweging kunt maken of dit bij je past.

Praktisch:

We komen vier avonden bij elkaar. De eerste drie keer van 19.00 tot 21.00 uur, dit is inclusief eten. De laatste keer is van 20.00 tot 22.00, zonder eten. Het gaat om de volgende data en thema’s:

15 april, 19.00-21.00    : Thema: Welk beeld heb jij van een pionier?

13 mei 19.00-21.00    : Thema: Pionieren en persoonlijk geloof.

3 juni 19.00-21.00    : Thema: Pionieren en de blik van buiten.

17 juni 20.00-22.00    : Thema: Onbekend gebied betreden…

Voor iedere bijeenkomst wordt je gevraagd om een korte opdracht in te leveren, die besproken wordt tijdens de avond.

We komen samen in Seinpost Slinge, Middelharnisstraat 153, 3086 GJ Rotterdam.

Aanmelden:

We vragen je om je voor 8 april aan te melden bij Christiaan Cevaal: c.cevaal@protestantsekerk.nl.  Wanneer je vragen hebt kun je met hem contact opnemen. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers.

Eerst verkennen? Kom dan naar de verkendag op 25 maart. Download hier de uitnodiging 

Meer informatie over pionieren vindt je op www.lerenpionieren.nl